Start | Våra fastigheter | Lund, Pilegatan 14 A-B

Lund, Pilegatan 14 A-B

1/3

Starta

Stoppa

Pilegatan är en lugn återvändsgata i centrala Lund. Området präglas av kvartersområden med äldre bostadsbebyggelse. Hus byggda vid förra sekelskiftet i två till fyra våningar med slutna innergårdar. Huset, på Pilegatan 14, ligger smakfullt inbäddat  i tidstypisk kvartersmiljö. Mot söder öppet med utsikt över koloniområde. Området har god tillgänglighet med utmärkta tåg och bussförbindelser från stationen. Området nås även lätt med bil. Huset ligger med gångavstånd till Lunds centrum. Cirka 500 meter till stationen och något närmare till Lilla Fiskaregatan, Lunds centrala affärsstråk.

Huset är byggt i början av 1900-talet i fyra våningar. Från gatan går en vagnsgång in till gården.Här finns gemensam trädgård samt förråd för cyklar. Lägenheterna nås via två trapphus från gården. Huset har totalrenoverats med nya stammar för el, vatten mm under 70-talet. Lägenheterna kommer framöver successivt renoveras med nya ytskikt, slipade parkettgolv alternativt byte till nya golv, byte av köksinredningar och maskiner, badrum med helkaklade väggar, handukkstork, spotlights mm. Samtliga lägenheter är genomgående. Huset har källare med gemensam tvättstuga samt förråd.

Huset
Pilegatan 14 A-B ligger centralt i Lund söder om stationen. 8 lägenheter. Tre stycken två rum och kök och fem stycken tre rum och kök. Totalyta 513 kvadratmeter.
Kommunen
I Lund blandas tusenårig historia med morgondagens möjligheter. Det sägs att man kan bo ett helt liv här utan att ha varit överallt och sett alla oaser och vackra byggnader. Staden är en av Sveriges snabbast växande med många nya spännande satsningar på gång. Omgivningarna erbjuder såväl nationalpark och rekreationsområden som internationellt känt stuteri och vackra slott. Mer information om Lund hittar du enklast genom ett besök Lund kommuns hemsida: http://www.lund.se
Regionen
Vi som bor i Öresundsregionen kan njuta av två länder i en region. Det ger extra krydda i tillvaron. Mängder med nya möjligheter har skapats för oss och mötet med det andra landets kultur berikar. Mitt i regionen finns två pulserande storstadsregioner – Malmö/Lund och Köpenhamn. Här finns mer är 170 nationaliteter representerade, något som också återspeglas i det utbud som finns i de båda städerna. Den välutvecklade infrastrukturen är en av regionens fördelar. Den gör det möjligt att enkelt ta sig från stad till landsbygd eller från Sverige till Danmark. Inte långt från städerna finns frisk luft, skog och öppna landskap – andningshål med lugn och ro. Det mångfacetterade utbudet i regionen gör att fritiden kan berikas med diverse aktiviteter, föreningsliv, sport, teater, konserter och mycket, mycket mer.