Start | Våra fastigheter | Landskrona, Ödmanssonsgatan 4-6

Landskrona, Ödmanssonsgatan 4-6

image

Fastigheten Neptun 35, Ödmanssonsgatan 4-6, 261 34 Landskrona.

Husen är belägna i de centrala delarna av Landskrona. Två kvarter från gågatan och tre kvarter från Rådhustorget, Landskronas centrum. Fastigheten har god tillgänglighet via Ödmanssonsgatan, vilken erbjuder ett flertal busslinjer samt stora parkeringsmöjligheter framför huset. Området utgörs främst av bostadsfastigheter med butiker och restauranger i bottenplan. Husen är byggda 1929 i fyra våningar. Bostadslägenheterna nås via två låsta trapphus.  Flertalet lägenheter är genomgående och bjuder ljus och rymd. Lägenheterna har blandad standard och kommer successivt renoveras. Innergård med trädgård och stort soldäck för umgänge. Möjlighet till p-plats och garage. Källare med tvättstuga samt förråd.
Huset
Ödmanssonsgatan 4-6, nära gågatan och tre kvarter från Rådhustorget. 18 lägenheter och tre lokaler. Fyra stycken 125 kvadratmeters lägenheter på fem rum och kök. Kakelugnar, stuckaturer, högt i tak, paneler ja allt som hör en paradlägenhet till. Fyra stycken tre rums lägenheter i storlek mellan 71 och 97 kvadratmeter. Sju stycken tvårumslägenheter. Den minsta 38 och den största 71 kvadratmeter. Slutligen 2 stycken enrumslägenheter. Tre lokaler varav två kommer att byggas om till lägenheter. Totalyta 1865 kvadratmeter.
Kommunen
Landskrona är en stad med växande befolkning. Cirka 40.000 invånare bor i Landskrona. ”Vad här är vackert, just nu. Man kunde bjuda hit folk och låta dem betala för att få sitta vid vår strand och se sundet.” Dessa vackra ord om den skånska staden Landskrona yttrade författarinnan och nobelpristagaren Selma Lagerlöf, som bodde här mellan åren 1885 och 1897, då hon arbetade på stadens flickskola. Det var i Landskrona Selma Lagerlöf inledde sin författarbana. Utsikten från den tiden har inte förändrats. Här kan man fortfarande sitta vid strandkanten och se ut över Öresund, Ven och norra Själland på andra sidan. En klar dag syns tydligt Köpenhamn och Öresundsbron.
Regionen
Vi som bor i Öresundsregionen kan njuta av två länder i en region. Det ger extra krydda i tillvaron. Mängder med nya möjligheter har skapats för oss och mötet med det andra landets kultur berikar. Mitt i regionen finns Landskrona med god tillgänglighet till såväl Malmö, Lund, Köpenhamn och norrut Helsingborg. Med mindre än en timmes restid når man ett område med 3,6 miljoner invånare och den internationella flygplatsen Kastrup i Köpenhamn. Den välutvecklade infrastrukturen är en av regionens fördelar. Den gör det möjligt att enkelt ta sig från stad till landsbygd eller från Sverige till Danmark. Inte långt från städerna finns frisk luft, skog och öppna landskap – andningshål med lugn och ro. Det mångfacetterade utbudet i regionen gör att fritiden kan berikas med diverse aktiviteter, föreningsliv, sport, teater, konserter och mycket, mycket mer.