Start | Våra fastigheter | Malmö, Värnhemsgatan 9 / Zenithgatan 2

Malmö, Värnhemsgatan 9 / Zenithgatan 2

1/4

Starta

Stoppa

Fastigheten Brage 1, Värnhemsgatan 9 / Zenithgatan 2, 212 15 Malmö.

Huset är beläget i de östra delarna av centrala Malmö ett kvarter från Värnhemstorget och ca 400m från nya Entré köpcenter. Fastigheten har god tillgänglighet via de två huvudgatorna Föreningsgatan och Nobelvägen, vilka erbjuder ett stort antal busslinjer. Utöver bussar finns närhet till Centralstationen och motorvägar. Området utgörs främst av bostadsfastigheter med butiker och restauranger i bottenplan. Huset är byggt 1939 i fyra våningar. Bostadslägenheterna nås via två låsta trapphus. Porttelefon. Flertalet lägenheter är genomgående och bjuder ljus och rymd. Lägenheterna har blandad standard och kommer successivt renoveras. Några badrum har totalrenoverats till en mycket hög standard; helkaklade väggar, handukkstork, spotlights mm.  Låst portal in till innergård. Källare med tvättstuga samt förråd.

Huset
Värnhemsgatan 9 / Zenithgatan 2 nära Värnhemstorget och köpcentret Entré. 28 lägenheter och en lokal. Sexton stycken ett rum och kök, två stycken ett rum och kokvrå och tio stycken två rum och kök. En lokal. Totalyta 1573 kvadratmeter.
Stadsdelen, Centrum
Centrums befolkning ökar år efter år. Under 2009 ökade befolkningen i Centrum med 1 800 invånare och i Centrum bodde i början av 2010 43 963 invånare. Genomsnittsåldern för Centrumborna är 38 år. I Skåne är genomsnittsåldern 40 år och i Sverige 41 år. Av Centrums befolkning är 10 % mellan 19-24 år, 44 % mellan 25-44 år och 20 % mellan 45 -64 år. I stadsdelen finns 24 478 bostäder. 63% av bostäderna är hyresrätter och 37% av bostäderna är bostadsrätter. Av stadsdelens ca 17 905 hushåll är 88% småhushåll med en eller två personer. I 12% av hushållen bor det barn i åldern 0-15 år.
Kommunen/Regionen
Vi som bor i Öresundsregionen kan njuta av två länder i en region. Det ger extra krydda i tillvaron. Mängder med nya möjligheter har skapats för oss och mötet med det andra landets kultur berikar. Mitt i regionen finns två pulserande storstäder – Malmö och Köpenhamn. I de båda städerna finns mer är 170 nationaliteter representerade, något som också återspeglas i det utbud som finns i de båda städerna. Den välutvecklade infrastrukturen är en av regionens fördelar. Den gör det möjligt att enkelt ta sig från stad till landsbygd eller från Sverige till Danmark. Inte långt från städerna finns frisk luft, skog och öppna landskap – andningshål med lugn och ro. Det mångfacetterade utbudet i regionen gör att fritiden kan berikas med diverse aktiviteter, föreningsliv, sport, teater, konserter och mycket, mycket mer.